Bästa passet i år!

Fyfan vet inte om det är psykiskt men man blir ju hulken av Kreatin! Orkade så himla mycket mer än vad jag brukade. Har verkligen saknat dom här moster passen! Hade mjölksyra i hela kroppen som bara skakade när jag var klar. Sen finns det verkligen inge bättre än känsla efter ett hårt träningspass då man har tagit ut sig till max! Loveit!
 
 

Kreatin!

Då har man börjat ta kreatin. Får hoppas att det har någon effekt på mig! Men tar dock en mindre dos än vad dom rekomenderar, eftersom jag är tjej och rätt liten. Tänk bara prova det en vecka och sen då får jag se om jag fortsätter. Men förhoppningsvis fortsätter jag med det i alla fall tre veckor och sen kör jag en deff igen. Hoppas jag får mig lite mer muskler nu, ska prestera som fan på gymmet! 3 månader kvar till sommaren nu, längtar ni? :D
 
 

Tjock av light läsk?

Hör människor snacka om det här över allt! Idag kom min syrra hem och vi satt i soffan och hon sprättade upp en redbull som var light. Sedan frågade hon mig, Amanda blir man tjock av det här? Då var det droppen! Nej man blir inte tjock av light läsk. Finns ingen studie som jag har hittat som säger att light läsk gör dig tjock! Sedan finns det flera forskare som säger att light läsk triggar sötsuget så du stopper i dig massa sötsaker efter du har druckit en. Men själva drickan blir du inte tjock av, det är omöjligt eftersom den innehåller 14kcal? Om du inte ha självdisiplin och sitter och stoppar i dig massa onyttigheter så är det ju sjäkvklart att du går upp i vikt? Sedan är väl inte light läsk bra att dricka eftersom det innehåller massa skit ämnen. Om någon inte håller med mig får ni gärna skicka i en kommentar där det finns en studie som säger tvärttom! Kom ihåg att vatten är det bästa! ;)
 
(Finns även en studie som visade att folk som drack vanlig cola gick upp medan dom som drack light faktiskt förlorade några hekton)
 
 

Kloka ord!

 
 
 
 
 
 
 

Dagens tips!

Få en riktigt god natt sömn!
Behovet av sömn varierar från person till person men man brukar säga att vi behöver ungefär åtta timmars sömn!
Kom ihåg att om du tränar är det ännu viktagare att få en god natt sömns! Musklerna växer inte under gymmet.


Här är några av fördelarna med en ordentlig sömn:

  • Du presterar bättre på gymmet
  • Kroppen reparerar muskelfibrer som du slitit av på gymmet
  • Fett används som byggstenar för reparationen – du förbränner fett medan du sover
  • Ökar anabolism nivån (cellernas uppbyggnad) och sänker katabolism nivån (nedbrytning av cellerna)
 

Dagens tips!

Drick mycke vatten! 

10 skäl till att dricka vatten

  1. Vatten behövs för att lever, njurar och matsmältning ska fungera optimalt
  2. Vatten motverkar risken för förstoppning
  3. Vatten förbättrar koncentrationsförmågan
  4. Vatten förbättrar vår fysiska prestation och musklernas återhämtning
  5. Vatten minskar effekten av stress och trötthet
  6. Vatten krävs för sund hud, hår och naglar
  7. Vatten förbättrar fettförbränning och muskeluppbyggnad
  8. Vatten renar kroppen från slagg och toxiner
  9. Vatten innehåller 0 kcal
  10. Vatten bidrar till mättnadskänsla och minskat sötsug

 

 
 

Vegetarian!

Den nya trenden med utmaningar har blivit otroligt populärt! Därför tänkte även jag köra 1 utmaning varje vecka fram tills sommaren! Kommer självklart vara utmaningar om träning/kost så nästa vecka ska jag prova att vara vegetarian. Men kommer nog inte överge kyckling och lax! Men vi får väl se. Men jag utmanar alla bloggläsare att bli vegetarian en vecka! Ni vet väl att vegetariner oftast har sjukt snygga kroppar? Quorn maten innehåller väldigt lite KJ/KCAL men en hög protein halt! Men kommer tipsa lite maträtter osv, lycka till!! :D
 
 

I morgon är det fredag!

I morgon är den äntligen Fredag! Har inte varit världens bästa vecka så behöver verkligen få helg! Har för övrigt köpt hem mig en stor godispåse... INTE BRA AMANDA! Så dagens tips till er är far ALDRIG och handla när du är hungrig! Nu ligger jag här i sängen och har ont i magen med lite ångest. Men blir mest troligt ben/rumpa idag så det lilla jag åt förbränner jag bort hur lätt som helst! :)
 
Nä men nu behöver jag verkligen en powernap känner mig inte så frisk. Godnatt! :D
 

Dagens tips!

Dagens tips är speciellt till alla "småätare"
Öppnar du kylen var och varannan timme? Sitter du framför tv:n och trycker i dig massa onyttigheter? Känner du suget efter något gott även fast du inte är hungrig? Vet ni vad... Då har jag ett tips till er! Drick te! Det har verkligen fått mig att hålla fingrarna i styr! Haha. Varje gång du är sugen på något, ta en te kopp! 
 
Te bidrar till:
1. Hjälp till viktminskning (eftersom att te knappt innehåller några kalorier alls) + Så sätter det igång ämnesomsättningen.
2. Hjälper mot stress och lugnar musklerna.
3. Nya studier i Japan visar att grönt te kan vara verksamt mot tjocktarmscancer och även skydda mot de tidiga faserna av bröstcancer. 
4. Hjälp mot söt suget.
 
En myt: "Endast grönt te som gör dig smal"
Vem kom på detta dumma påstående? Inget te kommer göra dig smal. Men den kan bidra till viktminskning. Men för den delen är grönt te nyttigare. Men det folk menar är att det endast finns koffein i grönt te, men det är faktiskt inte sant. Sen ville jag också säga att det är inte bara koffeinet som sätter igång förbränningen. Kroppen måste förbränna kalorier för att få det heta vattnet till kroppstemperatur. HAHA fast inte är det många kalorier att hurra för!
 
Vet att många kanske tycker att te är svin äckligt men du lär dig gilla det! :)
 
 

Resultat!

Börjar äntligen se lite resultat på magen! Lång väg kvar fortfarande men alltid kul då man ser en liten förändring! :D
HAHA jag minns inte ens att jag har sett ut så här :S
Snacka om plattröv! Glad jag är över att jag började träna!
 
 
Hoppas jag hinner fixa näst intill magrutor till sommaren som mina mål är! Sen nu hade jag tänkt lägga ner mycket mer tid på röven eftersom en snygg röv är det viktigaste enligt mig! :) Vad har ni för mål till sommaren då? 

Vad är typiskt svenskt?

Fick en fråga om tips om vad en tjej kunde ge bort i present som är typiskt svenskt, eller så förstod jag det i alla fall. Har även varit utbytesstudent så har haft samma problem som dig! Svin svårt att komma på något bra att ge men tror dom kommer uppskatta vad du än köper! Men kan dela med mig om saker jag köpte och saker som borde gå hem! 
 
1. Osthyvel! Är faktiskt inte många som vet vad det är. I UK använde dom nämligen kniv när dom skulle skära ost? hel konstigt var det! :s
2. hjortrons sylt, vet inte om det kanske är vanligare här i Norrbotten men det köpte vi alla fall.
3. Svenskt kaffe (beror väl på åldern)
4. Kanelbullar! 
5. Kan ju alltid visa några bilder? skicka nå vykort :)
 
Nä alltså jag vet faktiskt inte själv heller! Men hoppas du hittar nå fint! :D

Aldrig mer förtära alkohol!

I går blev det förtäring av alkohol och jag drack faktiskt förvåningsvis. Men gud jag blir så jävla störd i fyllan... Blir på riktigt en annan person haha. Men nu är det slut drucket fram till Valborgs. Mycket bättre att vara nykter. Jag är seriöst roligare nykter än full... Höhö tror jag i alla fall. Det ändå dåliga med att vara nykter är att man blir så sjukt irriterad på alla äckliga fulla människor men om man själv är full så är man en av dom ;) 
 
föresten är det 3:e gången jag är med i en "olycka" den här månaden. Första: Tina körde in i plogkarmen, andra jag körde in i ett träd och tredje gången (som var igår) for Erik in i plogkarmen (tror jag om jag minns rätt) Men jag har klarat mig oskadd varje gång som tur är! Ingen annan skadade sig allvarligt heller någon av gångerna så det är ju i alla fall bra, synd jag inte kunde säga desamma om fordonen!
 
Hur som helst är det dags att dra igång hård träningen igen! Men har tyvärr inga planer om vad jag ska hitta på...Blir väl vegetarian Amanda igen.. Aja skit samma. Ha en mysig söndag alla, det ska i alla fall jag ha!
 
Tränings inspiration: Kom ihåg att sluta komma på bortförklaringar och sätt igång men träningen (Inte blir det nån beach 2014 om ni inte sätter igång nu.) Det är snart Mars månad! 
 
 
 

Här var jag då inte aktiv!

Haha sorry för den dåliga uppdateringen! Men gud så less jag varit. Har inte tränat sen i tisdags och innan det var det det också ett tag sen. Tänkte att det är bäst att vila efter "skoterolyckan". Men idag har jag i alla fall gjort ett magpass hemma. Men Måndag nu som kommer kommer ni få se mer av mig! Säger bara back on track!  
 
Syns på Måndag! :)

Klantigaste i hela världen

Alltså igår råkade jag köra i ett träd? Hur fan lyckas man med det egentligen? Var även den första skoter turen och redan har jag pajat skotern... Hela framvagnen är av. Men vad gör det om 100 år? Vi överlevde ju i alla fall utan några större skador! Tur som fan att Emil körde bakom oss och tack alla igår för all hjälp! min första tanke var om skotern var sönder och att pappa kommer döda mig haha... Han måste verkligen älska att skruva igång alla fordon jag och Tina lyckas kvadda med! Nä men vi är nog inte dom försiktigaste personerna kan jag ju säga. Förra veckan for Tina (som är min syster btw) rakt in i en snöhög och denna gång for jag in i ett träd haha. Har lite uppsvullet ben och svårt att stödja på det men annars mår jag prima! Extremt mycket träningsvärk i hela högerarmen/ryggen efter att ha kört hem den när det knappt gick att styra. 
 
Krigsskador kallas det! Nä men nya livserfarenheter bjöd det på i alla fall! :D

Skoter utbildning!

Snart är det dags för att dra till en tråkig skoterkurs.. Ska sitta där från 17:00-20:00 och imorgon från 9:00-17:00 så hela helgen är förstörd! Aja skit samma sen har jag ju det där jävla kortet i alla fall! Fast jag är helt slut i skallen så har ingen aning hur jag ska orka med något sånt här? Usch... Nä men nu ska jag börja göra mig i ordning. 
Hoppas ni får en bra helg i alla fall! :)
 

Fullspäckat schema!

Allt börjar gå så himla bra! Jag är så motiverad till allt så jag till och med har börjat tycka det är roligt att sitta och plugga? Hur konstigt är inte det... Allt har blivit mer intressant. Kom nyss hem från ett Arm/mag pass som gick ovanligt bra! Först när jag kom dit så var jag rätt trött och sliten men efter ett tag kom jag igång. Ökade med vikter idag så jag är absolut nöjd! På måndag bär det av till Piteåhavsbad för en presentation så jag får bara hålla tummarna sen. Nu på fredag ska jag ta skoter körkort, vilket verkligen var på tiden! Det jag älskar med att bo i Norrland är snön till viss del! Vad hade vintern varit utan skoter? :) 
 
Men nu hade jag tänkt gå och duscha och sen hoppa i sängs, godnatt på er! (misstolka inte!)
 
Laddar upp inför helgen! Färgglatt är alltid gott! :D

Nya kost schemat! :)

Så här har jag gjort mitt nya kost schema! Dags att bygga lite muskler :) Ska minst få i mig 100g protein per dag. Men kring 100-120g. Dock är ju detta bara Frukosten och Middagen men Lunchen = vad skolan har att erbjuda och en protein shake (om jag har gjort ett lunch pass) Kvällsfikat ser ungefär ut samma som frukosten och så tillägg är väl en bars någon gång då det behövs och en protein shake efter kvällens gympass! :) Dock är ju inte mina uträkningar exakta men på ett ungefär! :)
 

 


Pinsam tjej!

Gud vad jag får skratta när jag ser igenom mina bilder, push up med brösten till max väldigt u-ringat och knall rosa läppar till platinablont hår! Värsta av allt är att det inte ens var länge sen!
 
Bilderna tagna 2 år sen!
3 år sen
2 år sen ( Saknar dock Umeå)
 
Här skulle det visas bröst!.. Nä tack!
 
 
 

Trött på det mesta!

Jag hatar Måndagar. Nu ska jag plugga tyska och sen ska jag sova ett tag och sen räkna matte och plugga tyska åter igen! Usch fy och blä åt skolan idag! Men har hunnit gymma redan så skönt att det är bort gjort i alla fall. Så jävla mycket skönare att gymma tidigt på dagen när det är Måndag för senare på kvällen är gymmet smok!
 
Bjuder på en äckligt ful bild från Grekland! Haha hade sovit en timme och var äckligt bakis så mitt humör var inte på topp trippen :) Men vill gärna ha sol och värme! Fin hållning vi hade Elin? ;)
 

Tips på godis/snacks du kan äta utan att gå upp i vikt!

För er som kämpar med vikten som fortfarande vill ha något gott att äta då och då tänkte jag tipsa saker man kan äta och saker som får bort sötsuget.
 
1. Bars har jag bytt ut mot godis
2. Piggelin = ungefär 65 kcal per glass
3. Lakrisal/strong godisarna innehåller inte speciellt många kalorier.
4. Mys med en te kopp + hårdbröds macka framför tv:n istället för en massa flott.
5. Smaksatt kvarg istället för yoghurt (Eller vanlig då självklart)
6. Läkerol ask
7. Smoothie
8. Sockerfria PK
9. Toy
10. Frukt/bär
11. popcorn är väl nyttigare än chips men inget jag äter (men för er andra)
12. Vatten 
13. borsta tänderna när du är sugen på något.
14. kromtabletter sägs ta bort sötsuget (kände dock ingen skillnad)
 
Ja det här var väl allt jag kom på dock finns det ju jätte många recept nå nyttigt fika osv men jag är alldeles för lat för att prova sånt eller lättare sagt jag känner inge sug efter sånt :) 
 
 

Backintervaller avklarat!

Kickade igång dagen med att fara på en joggingtur till en stor backe där jag sprang upp och joggade några ett antal gånger. Alltså fyfan vad backintervaller är jobbiga, men förjävligt skönt efteråt! Ikväll väntar ett hårt magpass som jag ska ta ut mig helt på, eller ja förhoppningsvis det får vi se på plats! Men har inte så mycket att berätta åt er annars så tänkte att ni kan få lite bilder!
 
Träning & musik oslagbar kombination!
Min underbara frulle! Nypressad apelsinjuice, tonfik/äggmacka men grurka och en melon skiva!
Tips om nyttiga plättar
2 msk havregryn
2 msk kesella
1 ägg (bara vitan)
sterk i olivolja och tillsätt bär över.
Sötiseen :)
 
 

RSS 2.0